Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@09:48:20 GMT

اصفهان سرمایه‌گریزترین استان کشور است 

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۱۰۵۶

اصفهان سرمایه‌گریزترین استان کشور است 

 بهنام ابراهیمی روز پنجشنبه در یک‌صد و هفتمین جلسه  شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی استان اصفهان افزود: موانع سرمایه‌گذاری در این استان بر اساس یکی از مدل‌های مطرح به‌عنوان امنیت نداشتن سرمایه، بالا بودن خطرپذیری، رقابت نابرابر در دولت و بخش خصوصی، نظام بانکی و بیمه و موانع سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و سخت‌گیری در نظر گرفته‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وضعیت نسبت رشد مالیات شرکت‌های بخش خصوصی با رشد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حرکت معکوسی باهم دارند و فرازوفرودهای آن‌ها عکس همدیگر عمل می‌کنند و هر استانی که مالیات بیشتر گرفته‌شده به‌طور دقیق همان‌جا خروج سرمایه، کاهش سرمایه‌گذاری و رغبت نداشتن به سرمایه‌گذاری بیشتری مشاهده‌شده است.

جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان  اظهار داشت: فعالان اقتصادی در این استان اعتراض‌های زیادی در حوزه اجرای طرح‌های پایلوت (نمونه) مالیاتی در اصفهان و عطف به ماسبق کردن بعضی از قوانین مالیاتی نسبت به دوره‌هایی که به‌طور اصولی نباید انجام شود، دارند.

وی اضافه کرد: شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری در اصفهان جایگاه مناسبی ندارد و باید به این حوزه توجه ویژه شود.

به گفته وی، روند تغییرات شاخص امنیت سرمایه‌گذاری فصل گذشته در کل کشور به‌طور تقریبی ثابت بوده اما  وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری در استان اصفهان بدتر شده است.

ابراهیمی یادآور شد: سرمایه‌گذاری در واحدهای صنعتی استان اصفهان تا بهار سال ۱۴۰۰ به‌طور تقریبی در حال رشد بود اما این روند در حوزه جوازهای تأسیس (بنگاه‌های جدید) نزولی است و یعنی این‌که تمام سرمایه‌گذاری در حوزه بنگاه‌های موجود انجام‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: نرخ صدور جوازهای تأسیس در استان اصفهان مناسب نیست.

جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان گفت: ستاد تسهیل و ستاد پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به‌عنوان نهادهایی هستند که به مشکلات بنگاه‌های موجود می‌پردازند.

وی تأکید کرد: برای حفظ وضع موجود و حفظ سرمایه و اشتغال موجود به‌خوبی و با موفقیت عمل شده است، اما برای اصفهان به‌عنوان موتور محرک اقتصاد کشور و یک استان صنعتی و تجاری، تنها حفظ وضع موجود کفایت نمی‌کند و باید شرایط و محیط را برای سرمایه‌گذاری جدید و توسعه صنایع موجود و افزایش ظرفیت‌ها مناسب و تسهیل کنیم.

ابراهیمی بیان کرد: منابع بانکی اصفهان، برای ارائه تسهیلات در مناطق و استان‌های دیگر استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: بانک‌ها و به‌ویژه بانک‌های خصوصی منابع استان اصفهان را در مرکز صرف سرمایه‌گذاری در حوزه املاک و مستغلات و توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه ساختمان به‌عنوان‌مثال در تهران می‌کنند.

وی افزود: نسبت قانونی سپرده‌هایی که بانک‌ها می‌توانند پس از کسر ذخایر قانونی تسهیلات ارائه کند، ۸۵ درصد در کل است اما در زمان حاضر بانک‌ها به‌طور نامتوازن در استان‌های مختلف این قانون را رعایت می‌کنند در بعضی از استان‌ها حتی بیش از سپرده‌ها تسهیلات داده می‌شود و بعضی از استان‌ها کمتر پرداخت می‌کنند.  

جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان گفت: این اوضاع را فروردین ۹۸ به‌عنوان یکی از دستور کارهای جدی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری کردیم که ۱۶ بانک را بررسی کردیم که در بهمن ۹۹ و در بهترین شرایط به ۶۱ درصد رسید و هنوز تا ۸۵ درصد که باید به‌طور کل رعایت کنند همه بانک‌ها ازنظر این نسبت در کل وضعیت نامطلوبی برخوردارند.

وی بیان کرد: ما در استان به نسبت ۶۰ درصد سپرده‌ها پس از کسر ذخایر قانونی در بهترین شرایط رسیدیم که این به‌هیچ‌وجه زیبنده اصفهان نیست و باید پیگیری لازم در این زمینه انجام شود.

ابراهیمی اضافه کرد: باید در صورت امکان این نسبت هم در استان اصفهان در یک بازه زمانی مشخص رعایت شود و دستکم به ۸۰ درصد برسد و مجوز سرمایه‌گذاری و ارائه تسهیلات در استان دیگر از منابع استان دیگر داده نشود.

وی خاطرنشان کرد: باید در آینده علاوه بر پیگیری موضوع‌های جلسه‌های گذشته، دستور کار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی درزمینهٔ امنیت سرمایه‌گذاری و توسعه شرایط برای مهیاکردن فضای سرمایه‌گذاری و نه کسب‌وکار معطوف شود و مؤلفه‌هایی که موجب خروج سرمایه‌گذار از استان می‌شوند و این استان را سرمایه گریز کردند را مدیریت کنیم و بتوانیم اوضاع استان را بهبود ببخشیم.

یک‌صد و هفتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی امروز  با حضور استاندار، دادستان، رییس دادگستری، رییس و اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان، روسای بانک‌های استان، مدیران برخی دستگاه‌های اجرایی و فعالان بخش خصوصی در این اتاق بازرگانی برگزار شد.

افزون بر ۹ هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان اصفهان فعالیت دارد.

برچسب‌ها گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران اصفهان سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران اصفهان گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران اصفهان سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا بهرامن ظهر دوشنبه در آئین گشایش دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD در اصفهان، ضمن خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی، اظهار داشت: خوشحال هستیم که شما عزیزان دعوت اتاق را پذیرفتید و از فاصله‌های دور برای شرکت در این اجلاس در ایران حضور یافتید.

وی ضمن تقدیر از دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD)، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، پژوهشگران و اساتید دانشگاهی حاضر در اجلاس، افزود: احساس قوی داریم و بر این باور هستیم که همکاری و هماهنگی بخش‌های خصوصی در کنار دولت‌ها در چارچوب اجلاس(ACD)کمک بزرگی به تحقق آرمان‌های ما از جمله همبستگی و همکاری و در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی خواهد کرد و بی‌تردید این مسیر در کاهش تنش بین دولت‌ها و افزایش همکاری آنان کمک‌کننده خواهد بود.

نایب‌رئیس اول اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ازاین‌رو نیاز است از تجربیات شما در تمامی برنامه‌های جانبی این اجلاس به نحو مطلوب بهره‌مند شویم.

بهرامن خاطرنشان کرد: جا دارد از اتاق بازرگانی اصفهان برای میزبانی و فراهم‌کردن فضای برگزاری این اجلاس دوروزه، به طور ویژه تشکر کنیم.

وی اضافه کرد: در این اجلاس برای شما آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم اسنادی که در پایان این اجلاس اسنادی تهیه می‌شود راهنمایی برای اجلاس آتی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.

از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.


کد خبر 6092048

دیگر خبرها

  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند